ניתאי חלופ

הסלון הגדול

אוצרת: סמדר קרן

הסלון הגדול של ניתאי חלופ, דור שלישי למשפחה שמוצאה בעיראק, הוא מיצב פיסולי שנוצר בעקבות מות סבתו וההבנה כי ביתה – הבית בו גדלה אימו ושהיה לחלק משמעותי בילדותו – עומד למכירה ולהריסה. הפסלים בהצבה הם תוצרים של התערבויות חומריות שביצע חלופ על שיירי חפצים וחלקי מבנה שאסף מבית המשפחה הנטוש; קלטות, מצעים, חלונות ומשקופים, מרצפות ומסמרים, ארונות ותריסים – כל חפץ הופך עבורו לאנדרטת זיכרון אבוד שיש ללכוד את עקבותיו בחומר. הדיאלוג החומרי שחלופ מקיים עם זיכרונותיו מבית המשפחה מקבל ביטוי באופי השונה של שני חלקי ההצבה: חלקה הראשון מכיל מסמנים קונקרטיים של מקום המרכיבים יחדיו מפת זיכרון מקוטע. החלל השני הוא טריטוריה תלויה על בלימה המלווה בתחושת חרדה – אוסף חידתי של פסלים הנדמים לתיבות פנדורה כומסות סוד. המיצב בכללותו עוסק בחמקמקות הזיכרון המצוי מתחת לפני השטח ובהבנה שנרטיב חיינו אינו אלא סיפור היכול להיכתב באופנים שונים.

פתיחה: 7.10.23  נעילה: 27.4.24