משה סעידי: קיר אמן
אוצר: מיכאל יעקובסון

טביעת חותמו של משה סעידי (נ. 1937, איראן) ניכרת היטב בקירות האמנות שאותם יצר במשך חמישה עשורים. בקרמיקה, שהפכה לחומר הגלם העיקרי ביצירתו, הוא הפגין שליטה מלאה, תוך שהוא מטביע בה את גישתו הייחודית, המבוססת על נופי חייו ויותר מכל על ערכים ומסרים המייצגים את רוח הזמן שבו הוא פועל. ביצירתו הענפה מציג סעידי מסרים של אחדות, תקווה ואחווה, שאותם למד להכיר בקיבוץ כפר מנחם, בו התחנך לאחר שהיגר לישראל ב-1950 ובו הוא חבר מאז.

התערוכה משה סעידי: קיר אמן – תערוכתו המוזיאלית הראשונה של סעידי, באה לחשוף לראשונה ולרכז במקום אחד קרוב ל-40 דגמי קירות אמנות שיצר במהלך השנים. המטרה היא כפולה: האחת – לשוב ולהתבונן בערכים שאותם ביקש להנחיל לציבור, אלה שמייצגים אומה בצמיחתה; ומטרה שנייה היא להפנות את הזרקור אל יצירתו של משה סעידי, ששולבה באדריכלות הציבורית בישראל, בעיקר בשנות ה-60 וה-70, והעשירה את המרחב שבו אנו חיים.

את התערוכה מלווה קטלוג על יצירתו של משה סעידי.

מקבץ תערוכות:

מקום, אדריכל, אמן: שילוב אמנות באדריכלות ישראל;

משה סעידי: קיר אמן

אוצר התערוכות: מיכאל יעקובסון; אוצרת המוזיאון: סמדר קרן   פתיחה: שבת 27.11.21, בשעה 12:00; נעילה: 26.2.22

משה סעידי בעבודה על קיר אמנות בחזית מתנס ירוחם, 1988, צילום: באדיבות משה סעידי

משה סעידי, דגם, צילום: באדיבות משה סעידי