עבודות של  ילדי כיתות ג' ד' ה' מבי"ס "מול גלעד" אשר יצרו בעקבות ביקור בתערוכה של בתיה אלישע "שעור באנטמולוגיה".
עולם החרקים זה עולם מופלא, המופיע ונעלם בין רגע, עולם תזזיתי, המאפיין גם את עולמם של הילדים, עולם עם הרבה תנועה, ניסיונות חיברות,  שברירי ורגיש.
זהו עולם המקשר בין הטבע הקרוב לנפשו הצעירה של הילד.
כבר מהגיל הרך עוקבים הילדים אחר שיירות הנמלים החרוצות, בודקים תחת אבנים במטרה לגלות את סודות החיים.
 עולם המזמן קירבה כמו גם התמודדות עם פחד.
הילדים אהבו את התערוכה כמו גם את ההזדמנות לפגוש בסוג של יצירה מונוכרומית בעלת ביטוי עשיר בטכניקות מגוונות.

הדרכה : סמדר ינאי ואביבה בן סימון.
בית ספר "מול גלעד" אשדות יעקב  -  דצמבר  2011 .

תערוכה זו ממשיכה מגמה  של המוזיאון להעמיק ולהדק את הקשר עם מוסדות החינוך והקהילה.
חדר זה מוקדש ליצירות ילדים ובני נוער הממשיכים את מורשת האחים אורי ורמי שלזכרם הוקם המוזיאון.