ראשוני דגניה שהתיישבו באום ג'וני בנו את החיים המשותפים במבנה חוואר וכך גם קיבוצים נוספים שהתיישבו בעמק הירדן. מבנים אלו, שנבנו מאדמת המקום והתאימו לתנאי הסביבה, נעלמו מן הנוף הפיזי ונותרו רק בצילומים ובזיכרונם של בני המקום הותיקים.

פרויקט שיחזור הבתים  על ידי ילדי קיבוץ דגניה , נעשה במטרה לשחזר ולגלות מחדש לא רק את טכניקת הבנייה אלא ערכים נוספים שנאצרו בבתי הבוץ, כמו שיבה אל הטבע, צניעות, הסתפקות במועט, שמירה על הסביבה, ומעל הכול יצירה משותפת של יש מאין.

שיחזור החושה באום ג'וני נעשה במלאת 100 שנה לדגניה אם הקבוצות והקיבוצים ולתנועה הקיבוצית כולה.  הקמת בתי הבוץ נעשתה בשיתוף ילדים וחברים מקיבוץ דגניה א' בהנחיית האדריכל ירון פרידלנד, ביוזמת מחלקת ההדרכה של מוזיאון בית אורי ורמי נחושתן.
ניבנו שני דגמים של בתי בוץ, האחד יוצב באום ג'וני והשני יוצב בגן הפסלים של המוזיאון בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד.
תהליך העבודה והפעילות תועד בוידיאו על ידי גבי לאור ויונצח במצגת שתוצג  באום ג'וני ובמקביל במוזיאון בית אורי ורמי נחושתן.

הפרויקט נתמך על ידי "המועצה לתרבות ואמנות של מפעל הפיס".