מוזיאון בית אורי ורמי נחושתן הוא מוזיאון לאמנות עכשווית הממוקם דרומית לכנרת, בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. המוזיאון מציג תערוכות מתחלפות של אמנים הפועלים בישראל ומחוצה לה וכן תערוכות מאוסף המוזיאון. תצוגת קבע במוזיאון מוקדשת לאחים אורי ורמי נחושתן.

המוזיאון הוקם ביוני 1958 ביוזמתו של חבר הקיבוץ מאיר נחושתן לזכרם של שני בניו, אורי ורמי, שמתו בנסיבות טראגיות שונות בהיותם בני 17. אורי נחושתן נפל במלחמת העצמאות בקרב לשחרור רמלה-לוד. רמי נחושתן, נפטר שש שנים לאחר מות אחיו הגדול מהכשת נחש, בעת שהוא ובני כיתתו שהו בקיבוץ יראון שבגליל לצורך סיוע לבני הקיבוץ. שני הבנים בלטו מילדות בכישרונם לציור והכל ניבאו להם גדולות בתחום זה.

האדריכלים שולמית ומיכאל נדלר תכננו את המבנה הראשון של המוזיאון. במשך הזמן הוא עבר מספר שינויים, הרחבות ושיפורים (בשנים 1962, 1971, 1986 ו-2009), להם היו שותפים אדריכלים נוספים. כיום מבנה המוזיאון כולל שלוש גלריות לתערוכות מתחלפות, גלריה לתצוגת הקבע ולתערוכות האוסף וגן פסלים בחצר. השנה (2018) נחנך אגף חדש – אגף ספריית שץ, הנמצא בבניין סמוך ששימש בעבר את ספריית הקיבוץ ואת הארכיון שלו. בניין זה משמש כיום כמרכז החינוך של המוזיאון והוא כולל את הספרייה, אולם תצוגה נוסף לתערוכות מתחלפות וחלל לסדנאות מעשיות, לחוגי אמנות ולמפגשים שונים – כנסים, הרצאות, ימי עיון וסימפוזיונים.

המוזיאון מפעיל מחלקת חינוך והדרכות המיועדת לילדי גנים ולתלמידי בתי ספר, ומקיים גם תכניות העשרה למבוגרים. אוסף האמנות של המוזיאון כולל יצירות ציור ופיסול מאסכולת פריז ויצירות של אמנים ישראליים – ובמיוחד אמני עמק הירדן – שהתווספו לאוסף עם השנים.