תערוכות מוצגות > אנחת רווחה

ריב ספיבק - אישה   אריאל קליינר   תמר הירשפלד - התגלמות

אנחת רווחה - תערוכה קבצתית - 4.2.2012 עד 25.4.2012

אנחת רווחה משתחררת לרגע שבו ניתן לנשום, היא מרחב של תנועה שבתחומו מתאפשרת יצירה. רגיעה שמתווה הזדמנות לפעולה.

האמנים המציגים בתערוכה פועלים מתוך טווח זה. רובם ילידי סוף שנות השבעים, גדלו אל תוך מציאות ניאו ליברלית כשהחליפה את החזון הסוציאליסטי שנותר באופק כזיכרון רומנטי. זהו דור שגדל לצד מדיניות ההפרטה אשר עיצבה מחדש את המבנה המעמדי בארץ, והולידה חלום ישראלי רווי תשוקה לשפע ולהגשמה עצמית.

באופן פרדוקסלי במושגים של כלכלה, אנחת רווחה מייצגת את השפע העומד על תילו ורחוקה ממושג הרווחה הסוציאלית שממנה המילה שאולה - השימוש במושג נפוץ רבות בעיתונות הכלכלית ומייצג חרדה המבוססת על חשש מפני בורסות שקורסות ומונופולים שמתפרקים.
המאבק שהתחיל בקיץ האחרון בקריאה לצדק חברתי חידד את התודעה של מושג הרווחה אל מול ההפרטה. התערוכה בודקת את האופן שבו מיוצגת קריאה מחודשת של מושגים אלו. העבודות בחלקן מייצגות את התשוקה לשפע, וחלקן מנסות לבחון מודלים של תפיסות חברתיות –כלכליות.

משתתפים: תמר הירשפלד - שי יחזקאלי - טמיר ליכטנברג - הראל לוז - אלישבע לוי - ערן נווה - יריב ספיבק - שי-לי עוזיאל - נועה צאושו - אריאל קליינר - כוכבית קדושים - רומן באימבאיב

את התערוכה אוצרת נטלי לוין, שנבחרה לאצור את התערוכות במוזיאון בשנה הקרובה.

קישור לקטלוג התערוכה אנחת רווחה >>>

קישור להזמנה בגודל מלא>>>