בתיה אלישע -  "שיעור באנטומולוגיה"

בתיה אלישע,ילידת קיבוץ כינרת,מציירת ומפסלת שנים רבות. עבודותיה הבשלות והמדויקות מעידות על שליטה,שקדנות ועמלנות מרובה.
 בשיעור באנטומולוגיה" מציגה האמנית, לצד רישומים קטנים בעפרונות ובפחם, גם עבודות מורכבות יותר, כמו רישומים על גבי מצע של ניירות מיוחדים וצבעוניים, עבודות החרוטות ומגולפות בעץ ומעוטרות ברקמת חוטי נחושת וסדרת תבליטים בדו ותלת מימד בפורמטים גדולים. בתבליטים נעשה שימוש בענפים, בדים, שעווה, צבעי אקריליק ושמן, בשילוב של חומרי בניה ופסולת.
 העבודות כולן עוסקות בתורת החרקים - דבורים, חיפושיות, גמל שלמה, יתושים, צרעות, תיקנים, נמלים וחרגולים. תלי תילים של יצורים משושי רגלים ומכונפים התלויים זה לצד זה, מסומרים ומקובעים כמו היו תצוגת אוסף מדעי למדני של ביולוג, חוקר טבע או צייד פרפרים.