45 אמנים מרחבי הארץ והעולם משתתפים בתערוכה קבוצתית גדולה וחגיגית לציון 50 שנה לייסוד מוזיאון בית אורי ורמי נחושתן בקיבוץ אשדות יעקב.

45 אמנים הרואים במוזיאון חלק ממרקם חייהם, מציגים עבודות במדיומים שונים: צילום, ציור, פיסול ועוד. רובם של האמנים חיו באשדות יעקב (המאוחד והאיחוד) בתקופה כלשהי,חלקם נולדו בקיבוץ, חלקם רק ביקרו לאורך השנים, ואחד בילה כמה חודשים כמתנדב. חלקם חיים איתנו וחלקם הלכו לעולמם. חלקם כבר הציגו במוזיאון וחלקם רק ביקרו בו כצופים .
חלק נכבד מהמציגים הם בני כיתה של אורי נחושתן, שעל שמו ועל שם אחיו רמי נקרא המוזיאון. ביניהם: מיה קרפ רשף, רמי ספרוקט, רינה רותם ,אריק קורן ואורי פלג.
הם ובני דורם באשדות  היו תלמידיו של יחזקאל שטרייכמן שחי בקיבוץ בשנות הארבעים, ודמותו המיוחדת השאירה את חותמה עליהם ועל אמנים נוספים כמו ציפורה סלומון דובי מדור המייסדים ואברהם בלטיטה מ"ילדי טהרן" . גם אורי נחושתן שלזכרו הוקם המוזיאון היה מתלמידיו.

התערוכה היא חגיגה של אמנות כדרך חיים, הבאה להזכיר את העובדה המשמחת שאנשי קיבוץ קטן הנמצא בפריפריה, חשבו ויכלו להקים מוזיאון, מוסד יצירתי תוסס מלא חיים, משתנה ומתפתח.
המוזיאון, שעבר שיפוץ לאחרונה (במסגרתו גם נוספה מבואה למבנה), נפתח מחדש וחוזר לפעילות שוטפת עם תערוכה זו.

אוצרת התערוכה -  רות שדמון.      התערוכה הוצגה מ-   11.7.09    עד:  10.10.09