שתי תערוכות מחווה לשתי מאיירות ספרי ילדים: תרצה טנאי ומיכל אפרת. ותערוכת מחווה לפסל אריה אמון.

25.9.2010 - 25.12.2010

הציירת תרצה טנאי איירה את "פתחו את השער", ספרה המפורסם של המשוררת קדיה מולודובסקי.
מיכל אפרת תרמה מאיוריה ל"ניסע אל השדה", ספרה של המשוררת פניה ברגשטיין.
לא בכדי קרויות התערוכות על שם הספרים הראשונים ששתיהן איירו: תרצה, בת הארץ, הוזמנה לאייר את "פתחו את השער" המתעד את שגרת החיים של ילדי היהודים בוורשה, שבזמן הופעת הספר בארץ (1946), גורלם הנורא כבר היה ידוע.
מיכל אפרת, ניצולת שואה, הוזמנה לאייר את "ניסע אל השדה", שיצא לאור בשנת 1952, ומתאר את חיי היום יום של הילדים הצברים בקיבוץ. שני הספרים יצאו בהוצאת הקיבוץ המאוחד.
בזמן הכנת התערוכה הלכה המאיירת תרצה טנאי לעולמה.
במשך עשרות שנים מלווים האיורים של שתי האמניות דורות של ילדים ועשרות ספרים של סופרים ומשוררים שהחלו דרכם בשנות ה-40 וה-50 של המאה שעברה והפכו לנכס צאן ברזל של התרבות העברית המתחדשת.
בתערוכה מוצגים האיורים המקוריים לספרים הרבים שאויירו לאורך השנים וסרט וידאו על כל אחת
מהאמניות. כמו כן מלווה את התערוכות קטלוג ובו מחקר ומאמרים על האמניות מאת סבינה שביד, חוקרת איורים לספרי ילדים.

אריה אמון (1909-2000) יצר בעץ, בחרס ובאבן. אמון, שעלה כחלוץ מפולין לקיבוץ יגור בתחילת שנות ה-30 של המאה שעברה, התחיל להתפתח כאמן בהדרכתו של הפסל רודי להמן שחי באותן שנים ביגור. בעקבות הפילוג עבר אמון לקיבוץ עינת שבו חי ויצר עד יומו האחרון. פסלי חוץ גדולים שלו מוצגים בקיבוצו עינת, בקיבוץ מבוא-חמה, מצפה-שלם וגם בבית הקברות של קיבוץ אפיקים. פסליו נמצאים באוספים פרטיים, במוזיאון יד לבנים בפתח-תקוה וגם במוזיאון בית אורי ורמי נחושתן.
התערוכה "דמויות של הרף עין" מציגה את אמון על סגנונו המודרניסטי עם השפעות הזרם הכנעני.