מוטאנטים פוליטיים - מאיר טאטי > מוטאנטים פוליטיים - מאיר טאטי

מאיר טאטי, 'מוטאנטים פוליטיים', אוצרת: סמדר קרן

ההצבה מוטאנטים פוליטיים מורכבת מעבודת וידיאו מונומנטלית השואבת השראה מעולם הקומיקס והמדע הבדיוני. במרכזה מוטציה גדולה של ראש הבנוי מחלקים שונים של דמויות פוליטיות מכל קצות הקשת הפוליטית. הדמות פונה ישירות אל הצופים בנאום המורכב מקטעי משפטים שחוברו מחדש ולקוחים מנאומים קיימים בסרטי מדע בדיוני – מונולוגים בהם האנטגוניסט, נבל-העל המתנגד לגיבור, מסביר את מהותו הפנימית ואת המניעים המרכזיים לפעולותיו. דמות המוטאנט במיצב מתפקדת כמעין אורקל או אח גדול והיא פועלת על רגשותיו של הצופה באמצעות מניפולציות של דימוי, סאונד וטקסט.

בדומה למוטאנטים בתרבות הפופולרית גם המוטאנט במיצב של טאטי הוא מתוחכם ורב רבדים. זהו ראש ללא גוף, יצור אנושי ואל-אנושי, מוכר ועם זאת מוזר ומנוכר. הדמות עצמה נטולת מגדר, איבריה מפורקים, בשרניים. היא מהפנטת ודוחה בו זמנית, מעוררת קירבה וריחוק בלתי ניתנים להכרעה. השיר המוכר החותם את הנאום – בביצוע מקורי שהוקלט במיוחד לעבודה – משלים את החיבור הרגשי אל הדמות והוא נדמה כניסיון אחרון למצוא גרעין של כנות ואנושיות במשחק הפוליטי הריק השולט בחיינו.

מאיר טאטי, מחר חדש שמתחיל היום, וידיאו, 10:10 דק'   קריינות: נמרוד רשף, צילום: נמרוד גרשוני, עיצוב סאונד: דניאל מאיר, שירה: אולי דנון.

3 - מאיר טאטי, מתוך מוטאנטים פוליטיים, 2019

5 - מאיר טאטי, מתוך מוטאנטים פוליטיים, 2019