יהודית לוין - שתי סדרות, שש צוללות > יהודית לוין - שתי סדרות, שש צוללות

יהודית לוין

שתי סדרות, שש צוללות

בתערוכת היחיד של יהודית לוין שתי סדרות ציורים המוצגות לראשונה במלואן. הסדרה הראשונה נוצרה ב-2014 והיא כוללת שישה ציורים, שלושה מהם הוצגו בסוף אותה שנה בתערוכה קבוצתית בשם לכל איש יש שם שהתקיימה בגלריה דביר בתל אביב. על כך היא סיפרה: בתערוכה ביקר אוצר ממוזיאון לאמנות בת זמננו בצרפת. הוא התעכב על שלוש העבודות שלי ותהה כיצד העבודות המופשטות הללו נבחרו לתערוכת נושא שכזה. בתשובה הציע לו בעל הגלריה, שייגש ויביט בעבודות שוב, כפי שאכן עשה. וכשראה שוב הבין מה מצויר באמת. כך, בעקבות אותו ביקור בחר האוצר שנה אחר כך להציג את שלוש העבודות בתערוכה רחבת היקף בשם בחזרה לתהום: האמנות במבחן רצח העם. סדרת העבודות, פורטרטים 1, 2, 3, 4, 5, 6, מוצגת כעת במלואה, לצד חמש עבודות מ-2017 שגם הן טרם הוצגו כסדרה שלמה.

בנוסף לסדרות מציגה לוין עבודה חדשה שנולדה בעקבות שיחות שקיימנו לקראת התערוכה; ההצעה לחבר לסדרות הציורים משהו נוסף וחדש פגשה בתשוקה של לוין לחזור לסרט המתעד תהליך עבודה על ציור קיר שיצרה בסוף 2017. הציור חימרה, שנעשה במסגרת התערוכה הקבוצתית בעיות השעה, צויר במהלך שלושה שבועות ונמחק בסיום התערוכה. הקושי שלה להיפרד מהציור הוביל ליצירת שש צוללות, עבודה חדשה המורכבת משני סרטים: תיעוד ערוך של ציור הקיר ולצדו רצף חזותי מקביל הכולל אסוציאציות, מחשבות והבנות שקרו בזמן העבודה על הקיר ואחריה. את העבודה מלווה טקסט שלוין כתבה לפני כשנה, במרץ 2017.

אוצרת: סמדר קרן

Yudith Levin

Two Series, Six Submarines

In Yudith Levin's solo show, two series of paintings are presented in their entirety for the first time. The first series was created in 2014, and it comprises six paintings. Three of them have been shown at the end of that year in a group show titled Everyone has a name, at Dvir Gallery in Tel Aviv. As she tells, a curator from the Museum of contemporary art from France, who happened to be in Israel at the time, noticed her works and wondered why those abstract pieces were selected for the show. Dvir, the gallery owner, suggested that he go and look at the works again. The curator did so, and, looking again, realized what was really in the paintings. Following that visit, the curator chose to include the three works in an extensive exhibition called Back to the Abyss: Art and Genocide. The complete series, Portraits 1, 2, 3, 4, 5, 6, is now on view alongside five works from 2017, which have also never been shown as a series.

In addition to the series, Levin is presenting a new work, born from conversations we had while planning the show. The proposition to add something new to the paintings coincided with Levin's desire to go back to a film documenting the work process of a mural she had made at the end of 2017. The painting, Chimera, which was made for the group show Current Affairs, was created during three weeks and erased at the end of the show. Her inability to part with the painting has led to the making of Six Submarines, a new work comprising two films: edited documentation of the mural and a parallel visual sequence that includes associations, ideas, and insights, which occurred during the work on the mural and following it. The new work is accompanied by text written by Levin in March of 2017.

Curator: Smadar Keren

יהודית לוין, פורטרט 4, 2014, אקריליק על בד צילום: אלעד שריג           יהודית לוין, ✓, 2017, אקריליק על בד . צילום: אלעד שרי