אמניות משתתפות: אתי אברג'ל, נלי אגסי, דוריס ארקין, הילה בן ארי, עדן בנט, דרורה דומיני, אנה חג', אפרת נתן, יערה צח, טליה קינן, יעל תורן

אוצרת: סמדר קרן

התערוכה 'תנועת הפועלות' מותחת קו רעיוני עקרוני בין פעולה פיסולית, מחווה גופנית וזהות נשית, באמצעות עבודותיהן של 11 אמניות, והיא בוחנת את הפוטנציאל הטמון במפגש ביניהם לחולל עמדה ביקורתית; העבודות ואופן הצבתן כמכלול בחלל התערוכה מבטאים יותר מכל עמדה של אי נחת – התנגדות להרגל או חוסר מנוחה – כמצב קיומי בסיסי. עמדה זו מגולמת בעבודות במערכות הקשרים מגוונות בין אובייקט, גוף ופעולה: פעם הגוף נוכח בחומר ופעם חומר הופך לגוף; פעם דומם ניעור לחיים ומייצר תנועה ופעם גוף אנושי נבלם ומוקפא. המתח שבין תנועה וקיפאון כמצבים סותרים או משלימים מתגלה כמרכיב מהותי בתערוכה, והוא מבטא חוויות מנוגדות המתקיימות בו זמנית – כמו פעלתנות והימנעות או הישרדות וכניעה. האם קיפאון הוא חידלון או שמא להיפך, מקור כוח? האם רפיון הוא ביטוי לחוויה חושנית או למצוקה? שאלות פיסוליות כמו שיווי משקל, מסה, חומריות וכוח משיכה, מקבלות ביטוי מובהק בתערוכה במתיחת גבולות פיזיים של הגוף האנושי. תזוזה אנושית-גופנית במרחב מגולמת בהצבה בחלל ומומרת ליחסים בין אובייקטים ולמערכים צורניים של קומפוזיציה ומקצב.

חוברת קטלוג תלווה את התערוכה.

פתיחת התערוכה: יום שבת 28.1.17, בשעה 12:00

נעילת התערוכה: 6.5.17