עולם האישה - גלגול נשמות של פסלים > עולם האישה - גלגול נשמות של פסלים

עולם האישה

גלגול נשמות של פסלים

ציונה שמשי

'עולם האישה' הוא שלושה פסלי גן שיצרה האמנית ציונה שמשי. שלושת הפסלים נוצרו במקור בסוף שנות השמונים עבור שתי תערוכות יחיד מוזיאליות נפרדות; 'עושה לי אושבתים' הוצגה בשנת 1988 במוזיאון חיפה לאמנות חדשה, ו'ראש כואב והזיות', תערוכת יחיד מקיפה, הוצגה במוזיאון בית אורי ורמי נחושתן בשנת 1990. לאחרונה תרמה שמשי את הפסלים לגן הפסלים של המוזיאון. לקראת הצגתם המחודשת היא הכניסה שינויים קלים בכל אחד מן הפסלים – בצבע, בתנוחה של הפסל או בארגון מרכיביו, ולמעשה יצרה להם גרסה חדשה בהקשר חדש. מבחינת שמשי שינוי היצירות והעברתן מחלל סגור למרחב התצוגה הפתוח הם הצהרה של חירות יצירתית; "לפסלים שנשארו ברשותי אני מייעדת עתיד שונה, מעגל קיום נוסף של חשיפה להתבוננות חדשה ושונה במסר קיומם, שהוא גם אישור לשינויים המאפיינים אותי." (ציונה שמשי, 2016)

לקראת העברת הפסלים לגן המוזיאון ערכנו עם שמשי ראיון מצולם בסטודיו שלה ביפו. הריאיון התקיים בספטמבר 2016, ימים ספורים לפני פינוי הסטודיו ששימש את האמנית 36 שנים. (במאית: זהר ברנט, צילום: אודי אלפסי). פינוי הסטודיו ותרומת הפסלים מסמנים גם את הפרידה של שמשי מפיסול בחומר קרמי.

פתיחת התערוכה וחנוכת הפסלים: יום שבת 28.1.17, בשעה 12:00

נעילת התערוכה: 6.5.17