האסון והחסד - המצב האנושי על פי ורדה יתום > האסון והחסד - המצב האנושי על פי ורדה יתום

כך כותב גדעון עפרת במאמרו לקטלוג  היוצא לרגל תערוכה מקפת לאמנית הקרמיקה ורדה יתום שתפתח במוזיאון בית אורי ורמי נחושתן: "הפסלים של ורדה יתום כמו נמשו מהים לאחר אלפי שנים של שקיעה בתהומות הנשייה. הם מחוררים, קרועים, נכים, מוכי זמן ופגע וכמו סבלו ממחלת עור אנושה. הם נראים כשרידי ציביליזציה אבודה, כמעט כחייזרים ומעולם אחר, יצורים שהקפיאו בתנוחתם את אסונם הקיומי וככל שהם רחוקים מאיתנו בזמן ובמקום – הם את, אתה ואני.". סוף ציטוט.

יתום נולדה בחולון בשנת 1946 ושם גדלה. בשנת 1966 הצטרפה לקיבוץ סאסא בצפון עם גרעין של השומר הצעיר. בסאסא הקימה את ביתה ומשפחתה ובה חיה ויוצרת עד היום. יתום היא מורה לאמנות, מנהלת בית ספר על שם אנה פרנק בקיבוצה, מורה לפיסול קרמי במכללת אורנים.לימודים: סמינר אורנים,בי.איי באוניברסיטת חיפה, מאסטר באוניברסיטת אלפרד בניו יורק ופילוסופיה באוניברסיטה העברית.

יתום היא אמנית בין לאומית מוכרת והשתתפה ביותר מ-20 תערוכות יחיד מוזיאליות ויותר מ-80 תערוכות קבוצתיות בארץ ובחו"ל. עבודותיה נמצאות בהרבה אוספים פרטיים וציבוריים בארץ ובעולם.

קישור להזמנה >>>