ז'אקו ארליך - ציור וקולנוע > ז'אקו ארליך - ציור וקולנוע

ז'אקו ארליך - השכונה החדשה באשדות יעקב   ז'אקו ארליך - השכונה החדשה באשדות יעקב   ז'אקו ארליך - רישום

ז'אקו ארליך – צייר וקולנוען

התערוכה של ז'אקו ארליך מתחלקת לשניים. באולם אחד יציג ארליך את תערוכתו "נוף אשדות" - ציוריו מהשנים האחרונות, בהם הוא מתעד ללא לאות את מקום מגוריו החדש בקיבוץ אשדות יעקב. ברישומי דיו על נייר מצייר ארליך את הקיבוץ הקלאסי הישן על כל מרכיביו ומאפייניו ובצבעי שמן על בד מתעד את הקמת השכונה הקהילתית ההולכת ומוקמת לנגד עיניו ובה הוא גר. עבודותיו חושפות  את  חוסר האינטגרציה  החזותית בין הקיבוץ לשכונה החדשה  שנראית כנטע זר בנוף וממאנת להשתלב  במרקם הקיבוצי הקיים. האם תתקיים אינטגרציה חברתית  ?  ימים יגידו.

באולם השני תוקרן הטרילוגיה הקולנועית שיצר בשיתוף עם חיים גורי ודוד ברגמן:

"המכה ה-81" משנת 1974 המספר על הפתרון הסופי .

"הים האחרון" משנת 1979 המתאר את דרכם של שארית הפליטה לארץ ישראל.

"פני המרד" משנת 1985 העוסק בפניה השונות של  ההתנגדות היהודית במלחמת העולם השניה.

ז'אקו ארליך נולד בצרפת ב-1931. בשנת 1949 עלה לארץ עם חברי הכשרה לקיבוץ בית קשת, שם הקים את משפחתו. הוא השתתף בקורסים לציור של הקיבוץ המאוחד בנען והשתתף בתערוכת אמני הקיבוץ בגבעת ברנר. עבד בהוצאת הקיבוץ המאוחד בעיצוב ספרים. ב-1960 הוא חזר לצרפת עם משפחתו והשתלב בעשיה הקולנועית ולקח חלק ביצירת סרטים רבים כגון: "היום הארוך ביותר", "אשתקד במרינבד" וסרטים נוספים בהם רכש ידע מעשי רב בעריכה ובכל הטכניקות הקולנועיות.  ב-1962 חזר לארץ והשתלב בעשיה הקולנועית בארץ.

אוצרת התערוכה: רות שדמון.

נעילת התערוכות: 29.12.12.